Support

 

1. Top Load (στρογγυλό) ή Front Load (Σταθερό)
2. Μέγιστη θερμοκρασία
3. Μονοφασικό ή Τριφασικό
4. Κατάλληλο μέγεθος
5. Χρήση των καμινιών
6. Συντήρηση & Επισκευή
7.Διάρκεια ψησίματος
8. Κόστος ψησίματος
9. Αποστολή εκτός Αττικής
 
1. Top Load (στρογγυλό) ή Front Load (Σταθερό)
Τα στρογγυλά καμίνια κεραμικής δημιουργήθηκαν ως μια οικονομική εναλλακτική στα σταθερά καμίνια κεραμικής, με σκοπό να καλύψουν τις ανάγκες ερασιτεχνών κεραμιστών.
Σύντομα τα πλεονεκτήματα που προσέφεραν τα καθιέρωσαν ως επαγγελματικά καμίνια, με αποτέλεσμα η κατασκευή τους να αναβαθμιστεί και να αποτελούν μια αξιόπιστη εναλλακτική επιλογή.

Τα στρογγυλά καμίνια έχουν τα παρακάτω πλεονεκτήματα έναντι των σταθερών:
- Έχουν μικρότερο κόστος αγοράς
- Αποσυναρμολογούνται και μπορούν να τοποθετηθούν εύκολα σε δυσπρόσιτους χώρους
- Μπορούν μελλοντικά να επεκταθούν, προσθέτοντας ένα δαχτυλίδι
- Έχουν πολύ μικρότερο όγκο (εξωτερικές διαστάσεις)

Τα σταθερά καμίνια έχουν τα παρακάτω πλεονεκτήματα έναντι των στρογγυλών:
- Φέρουν στιβαρό μεταλλικό σκελετό, οπότε η δομή του καμινιού επιβαρύνεται πολύ λιγότερο με αποτέλεσμα την μέγιστη διάρκεια ζωής του καμινιού
- Φέρουν πολυστρωματική μόνωση, συνολικούς πάχους 20cm, με αποτέλεσμα την εξοικονόμηση ενέργειας
- Η μόνωση τους και τα σημεία στήριξης των αντιστάσεων μπορούν να επισκευασθούν πολύ εύκολα σε περίπτωσης ζημιάς
- Η φόρτωση των αντικειμένων γίνεται από μπροστά, και είναι ιδανικά για μεγάλα κεραμικά.

Και οι δύο κατασκευές αποτελούν εξοπλισμό υψηλών προδιαγραφών.
Η εταιρεία μας αναγνώρισε πολύ νωρίς τα πλεονεκτήματα των στρογγυλών καμινιών, και η κατασκευή τους αναβαθμίστηκε ώστε να μπορούν να καλύψουν απόλυτα τις ανάγκες των σύγχρονων επαγγελματικών εργαστηρίων.

 

2. Μέγιστη θερμοκρασία
Τα καμίνια της εταιρείας μας κατασκευάζονται σε δύο κατηγορίες, για μέγιστη θερμοκρασία 1200C ή 1300C.
Τα υλικά κατασκευής των καμινιών, και το σύστημα ελέγχου είναι το ίδιο και στις δύο περιπτώσεις. Αλλάζει μόνο η ισχύς του καμινιού (χρειάζεται μικρότερη ισχύ για να ανεβάσει 1200C από ότι για να ανεβάσει 1300C) και το πυροστοιχείο (θερμόμετρο), όπου στην περίπτωση των 1200C χρησιμοποιείτε πυροστοιχείο τύπου Κ (προσφέρει ακρίβεια μέτρησης μέχρι τους 1240C), ενώ για μέγιστη θερμοκρασία 1300C χρησιμοποιούμε πυροστοιχείο τύπου S.

 

3. Μονοφασικό ή Τριφασικό
Η ισχύς ενός καμινιού καθορίζεται από το μέγεθος του. Ένα μεγάλο καμίνι χρειάζεται “πολύ ρεύμα” για να μπορέσει να ανέβει σε πολύ υψηλές θερμοκρασίες, με πολύ γρήγορο ρυθμό.
Ένα καμίνι με μικρή ισχύ είτε δεν θα μπορέσει να ανέβει σε υψηλές θερμοκρασίες, ή θα ανέβει με πολύ αργό ρυθμό, κάτι που επιβαρύνει την μόνωση του καμινιού, τις αντιστάσεις του, έχει αρνητικά αποτελέσματα στα κεραμικά, και το ψήσιμο κοστίζει πολύ περισσότερο, καθώς το καμίνι θα λειτουργεί περισσότερες ώρες.
Στα καμίνια της εταιρείας μας η ισχύς των καμινιών έχει υπολογιστεί ώστε να εξασφαλίζεται η απρόσκοπτη λειτουργία τους σε πολύ υψηλές θερμοκρασίες, με πολύ γρήγορο ρυθμό ανόδου της θερμοκρασίας.
Στα στρογγυλά καμίνια κεραμικής, προσφέρουμε καμίνι 80 λίτρων το οποίο χάρη στην πολυστρωματική του μόνωση, και την κατάλληλη ισχύ, μπορεί να λειτουργήσει εγγυημένα με απλό μονοφασικό ρεύμα μέχρι τους 1300C βαθμούς, με πολύ γρήγορο ρυθμό ανόδου της θερμοκρασίας (έως και 200C / h)
Το αμέσως μεγαλύτερο καμίνι (100 λίτρων) μπορεί να λειτουργήσει με απλό μονοφασικό ρεύμα μέχρι τους 1200C βαθμούς, καθώς για μεγαλύτερη θερμοκρασία ο ρυθμός ανόδου θα ήταν αρκετά πιο αργός, και μια απλή πτώση της τάσης του ρεύματος θα καθιστούσε την ολοκλήρωση του ψησίματος αδύνατη.

 

4. Κατάλληλο μέγεθος
Δυστυχώς δεν υπάρχει συγκεκριμένη απάντηση όσο αφορά το κατάλληλο μέγεθος ενός καμινιού.
Το μέγεθος του καμινιού είναι σχετικό με το μέγεθος των αντικειμένων που κατασκευάζουμε, ή που σκοπεύομε να κατασκευάζουμε, την παραγωγή που θέλουμε να επιτύχουμε κ.α.
Ένα καμίνι μπορεί να είναι μικρό για κάποιον που κατασκευάζει μεγάλα χρηστικά αντικείμενα, ενώ το ίδιο καμίνι να θεωρείται μεγάλο για κάποιον που κατασκευάζει κοσμήματα.
Το καμίνι πρέπει να είναι αρκετά μεγάλο ώστε να χωράει το 90% των αντικειμένων που σκοπεύουμε να κατασκευάσουμε, και αρκετά μικρό ώστε να μπορούμε να το γεμίζουμε συχνά και να υπάρχει μια συνέχεια στην παραγωγή μας.
Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας για να συζητήσουμε τις προσωπικές σας ανάγκες, και να σας βοηθήσουμε να καταλήξετε στο ιδανικό για εσάς καμίνι.

 

5. Χρήση των καμινιών
Η χρήση των καμινιών είναι πολύ εύκολη. Οι περισσότεροι συνεργάτες μας δεν έχουν ξαναχρησιμοποιήσει καμίνι πριν αποκτήσουν το δικό τους.
Η εταιρεία μας προσφέρει σε όλους του νέους συνεργάτες δωρεάν συμβουλευτικές υπηρεσίες πριν και μετά την πώληση ενός καμινιού. Η πολυετής εμπειρία μας και η άμεση, καθημερινή επαφή μας με τους τελικούς χρήστες των καμινιών, μας καθιστά ικανούς να σας προσφέρουμε αξιόπιστη και άμεση συμβουλευτική υποστήριξη.
Η υποστήριξη που παρέχουμε, σε συνδυασμό με τα έντυπα που συνοδεύουν κάθε καμίνι (Οδηγίες λειτουργίας του controller, τεχνικό εγχειρίδιο χρήσης των καμινιών κεραμικής και οδηγό προγραμμάτων ψησίματος στην Ελληνική γλώσσα, με αναλυτικές οδηγίες και φωτογραφίες) καθιστούν την λειτουργία του καμινιού πολύ εύκολη.

 

6. Συντήρηση & Επισκευή
Στην Κ. ΜΠΟΝΗΣ Α.Ε.B.E. είμαστε περήφανοι που προσφέρουμε στους πελάτες μας καμίνια υψηλών προδιαγραφών, και εγγυημένης ποιότητας. Στόχος μας είναι να επωφεληθείτε από τα προϊόντα μας στο μέγιστο δυνατό, και να απολαμβάνετε τα πλεονεκτήματα που σας προσφέρουν τα καμίνια "Μπόνης" για πολλά χρόνια.
Όπως όλα τα μηχανήματα, έτσι και τα καμίνια χρειάζονται συντήρηση, αλλαγή αντιστάσεων κ.α.
Η εταιρεία μας διαθέτει οργανωμένο και πλήρως εξοπλισμένο τμήμα Service. Το έμπειρο και εξειδικευμένο τεχνικό προσωπικό μας παρέχει υπεύθυνη και άμεση τεχνική υποστήριξη σε όλη την Ελλάδα. Η επικοινωνία με την τεχνική υποστήριξη είναι διαθέσιμη 7 ημέρες την εβδομάδα, πρωινές και απογευματινές ώρες.

 

7.Διάρκεια ψησίματος
Η διάρκεια του ψησίματος εξαρτάται από το πρόγραμμα που έχουμε ρυθμίσει.
Ένα ψήσιμο υπό φυσιολογικές συνθήκες διαρκεί από 8 έως 12 ώρες (ανάλογα του ρυθμού προθέρμανσης και της τελικής θερμοκρασίας), ενώ λόγο της εξελιγμένης πολυστρωματικής μόνωσης που χρησιμοποιούμε για εξοικονόμηση ενέργειας, θα χρειαστούν άλλες τόσες περίπου ώρες για να κρυώσει το καμίνι και να μπορέσουμε να τα ανοίξουμε.

 

8. Κόστος ψησίματος
Το κόστος ψησίματος είναι ανάλογο του μεγέθους του καμινιού, την τελική θερμοκρασία, το φόρτωμα του καμινιού κ.α.
Παράδειγμα κατανάλωσης: Καμίνι Top Load 80 λίτρων – τελική θερμοκρασία 1240C – χρόνος σιδερώματος 10 λεπτά | Συνολικό κόστος ψησίματος 5 Ευρώ (αξία ηλεκτρικής ενέργειας)

 

9. Αποστολή εκτός Αττικής
Η πλειοψηφία των συνεργατών μας βρίσκεται εκτός Αττικής. Όλα τα καμίνια αποστέλλονται εκτός Αττικής με μεταφορική εταιρεία.
Η εγκατάσταση των καμινιών μπορεί να γίνει πολύ εύκολα σε συνεννόηση με τους τεχνικούς μας, ενώ σε περιπτώσεις όπου υπάρχει δυσκολία η παράδοση και εγκατάσταση γίνεται από τεχνικούς της εταιρείας μας.